maanantai 7. kesäkuuta 2010

Ulkoilua

Kävin tänään luontoretkeilemässä ja nauttimassa aurinkoisesta päivästä meren rannalla. Mikä ihana nautinto onkaan hengittää raitista ilmaa ja vain olla, kaukana arjen kiireistä. Mieleen ei muistuneet tenttikirjat, esseet eikä työasiat.
Koiranputket ja niittyleinikit olivat vallanneet niityt, metsässä kielot tuoksuivat. Matkalla näimme myös monta oravaa, jotka tulivat uteliaina kurkkimaan olisiko meillä naposteltavaa. Ja pettyneinä poistuivat, kun ei ollut mitään tarjottavaa. Metsä oli täynnä kaikenlaisia lintuja ja linnunlaulua. Oloni rantakalliolla istuessa oli niin raukea ja rauhallinen, että jopa pari päivää kestänyt vatsakipuni rauhoittui ja unohdin hermoilla alkaako kuukautiset tällä viikolla vai ei.

Nyt kun katson ulos ilma seisoo, puutkin ovat aivan rauhassa käymässä illan lepoon. – Kokemus tosin sanoo, että rauhallisuus on tyyntä myrskyn edellä; ilma on iltaa kohden käynyt niin painostavaksi, että ukkosta lienee tiedossa. Toivottavasti tämä ei päde omaan elämääni vaan saan jäädä tähän rauhan olotilaan vielä hetkeksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti