maanantai 7. lokakuuta 2013

Joskus voisi tapahtua vähemmän

Laho pää sählää taas urakalla. Unohdin maksaa eräpäivään (viime perjantai) mennessä Pelalle lääkäriluennon maksun. Mies soitti Pelaan kysyäkseen voidaanko vielä maksaa ja osallistua, mutta asiasta tietää vain yksi (1!) henkilö ja hän on töissä vain keskiviikkoisin.

Oikeasti, mitä hittoa? Miten Pela voi toimia niin, että joku, ihan mikä tahansa asia, on vain yhden henkilön takana? Ja vieläpä sellaisen, joka tekee yhden työpäivän viikossa. Niin typerää, että naurattaisi, jollei olisi näin tärkeästä asiasta kyse. Meillä on jo suunnitteilla mukava reissu Helsinkiin kaverin luo ja kissanhoito järjestetty, mutta tämän yhden pankkipäivän myöhästyminen maksussa saattaa perua koko menemisen. Jota emme kuitenkaan tiedä ennen keskiviikkoa kun tämä yksi henkilö suvaitsee tehdä taas töitä. Olen todella vihainen niin itselleni kuin Pelalle tästä.

Toinen unohdukseni koskee PASia. Minun piti soittaa polille tänään ja kysyä miten alkiot selvisivät sulatuksesta, mutta unohdin. Nyt saa jännittää huomiseen miten on käynyt, onko huomenna siirto vai ei. Olin tässä välissä anoppilassa vierailulla, joten en päässyt päivittämään tänne näistä uusimmista käänteistä.

Hommahan meni niin, että lähdimme perjantaiaamuna aikaisin matkaan kohti anoppilaa. Ajoimme minun vanhempieni kautta, jossa tein päivän ovulaatiotestin. Perjantai oli kierron 18. päivä eli ovulaatio oli reilusti myöhässä. Odotin kauhulla ovulaatiotestien tekemistä anoppilassa, siellä kun ei hirveästi ole omaa rauhaa edes vessassa - aina joku on oven takana odottamassa. Siksi testasin jo matkan varrella omilla vanhemmillani.

Testi oli epäselvä, joten tein toisenkin testin samasta purkista. Sekin oli epäselvä. Sekä kontrolliviiva että testiviiva olivat molemmissa testeissä haaleat ja oli epävarmaa olivatko ne saman väriset keskenään. Oli pakko viedä testit miehelle ja äitille katsottavaksi. Tulimme yhdessä siihen tulokseen, että enemmän oli ovulaation näköistä, joten soitin IVF-hoitajalle soittoaikaan. Sovimme, että alkiot sulatetaan nyt maanantaina ja siirto on perjantaina. Hän sanoi vielä tarkistavansa asian lääkäriltä ja soittavansa mikäli asiassa on muutoksia.

Minulta loppui akku puhelimesta kesken ajon eikä minulla ole autolaturia. Kun pääsimme perille oli jo liian myöhäinen ilta hoitajan puhelua ajatellen. Siispä en nyt tiedä oliko muutoksia tiedossa, mutta ainakaan tänään ei puhelin ole soinut, joten kai sitä on pidettävä hyvänä merkkinä.Sydän alkaa hakata villiä vauhtia pelkästä ajatuksesta, että huomenna on mahdollisesti viimeinen mahdollisuutemme raskauteen. Saati ajatuksesta, että koko siirtoa ei tapahdukaan, jos alkioille on sattunut jotain. Adoptiokaan ei etene kun vaan sählään luentomaksujen kanssa ja sen saakelin lääkärintodistuksen toimittamisen kanssa. Mikä idiootti ihminen voikaan olla vaikka kuinka yrittäisi parhaansa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti