perjantai 23. elokuuta 2013

Jännittää ja vähän muutakin

En taida saada unta tänä yönä. Mitenkähän meidän käy aamulla Pelassa... Jotenkin iski nyt illalla, että todella vain muutaman tunnin päästä jotakin tapahtuu adoptioasiassa.

Mitä jos tapahtuu ikäviä? Miten selviän tuttavaperheen kestityksestä viikonlopun yli? En ole tavannut ystäväni naisystävää ja heidän lastaan varmaan vuoteen, viimeksi nähdessä lapsi oli vielä sylissä jokeltava versio. Ei mitään käsitystä mikä kehitysaste nyt on meneillään. Ystäväni tietää meidän hoidoista, toivottavasti hän osaa olla hienotunteinen viikonloppuna.

Kävin tänään apteekista hakemassa uusia vitamiineja. Olen syönyt nyt b-vitamiinia ja ajattelin vaihtaa välillä monivitamiiniin. Pyysin myyjäneidiltä sellaista purkkia, jossa olisi foolihappoa enemmän kuin peruspillereissä. Tämä otti saman tien käteensä purkin, jossa luki isoin kirjaimin RASKAUDEN JA IMETYKSEN AIKANA. Yritin kohteliaasti esittää, että olisiko toista vaihtoehtoa. Myyjä ei ymmärtänyt, vaan selitti kuinka tuo on se paras vaihtoehto purkeista foolihapon suhteen. Lopulta sanoin suoraan, että en halua purkkia, jossa on tuollainen teksti. Haluan jonkun toisen. Myyjä katsoi minua ihmetellen, mutta alkoi etsiä toista vaihtoehtoa.

Jostain syystä melkein hätäännyin, kun myyjäneiti ei meinannut ensin edes etsiä muuta purkkia. Omituinen tunne, se tuli ihan tyhjästä. Ja katosikin nopeasti. Jos raskautta ei tulisi ja hoidotkaan ei enää jatku pitäisi siitä huolimatta seuraavat 200 päivää ottaa vitamiinia "raskauden aikana". Kyllähän se olisi vähän kohtalon uhmaamista ostaa purkki raskauden varalle juuri ennen viimeistä PASia. Siitä huolimatta, että sisältö on käytännössä sama kuin ostamassani "neutraalissa" purkissa.


2 kommenttia:

  1. Hei,
    löysin blogisi nyt vasta. Tähän on pakko kommentoida. Mä ostin n. 2,5 vuotta sitten tuon monivitamiini-foolihappo valmisteen missä lukee: raskauden ja imetyksen aikana. Ensimmäiset 1,5 vuotta varmaan piilottelin sitä tuolla maustekaapissa ja käänsin etiketin niin, ettei kukaan vaan näkis sitä, kun käy meillä kylässä. Eikä sen jälkeen kysyis mitään, mihin mä en ehkä haluis vastata. Nyt se ei enää niin haittaa, koska nyt oon itse jo hyväksynyt tilanteen paremmin. "Ollaan lapsettomuustutkimuksissa", olis varmaan mun vastaus.

    VastaaPoista
  2. Aika rohkeeta. Mä en ole kertonut enkä aio kertoa meidän lapsettomuushistoriasta juuri kenellekään. Nyt kun hoidot on lähes ohi oon silloin tällöin kommentoinut tuntemattomille, että "raskaus ei ole vaarana", tai "ei pelkoa, ei tuu lapsia" kun ne on esittäneet jotain typerää kuten myyjät vaatekaupassa tms. Siihenkään en olis kyennyt vielä vuosi sitten, olisin vaan poistunut itkien paikalta tai jotain.

    VastaaPoista