keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Raskaustestin tulos

Ensinnä pitää korjata virhe edellisestä tekstistä. Olin ymmärtänyt väärin: meillä on pakkasessa kaksi alkiota yhdessä oljessa, ei vain yhtä. En tiedä miten onnistuin ymmärtämään asian noin pahasti väärin, mutta ei sen niin väliä. Joka tapauksessa yksi yrityskerta pakkasessa.

Raskaustestin tulos on positiivinen. Elämäni ensimmäinen positiivinen raskaustesti.

Älkää silti vielä pomppiko riemusta vuoksemme. Asiat eivät ole noin yksinkertaisia. Tulos on ainoastaan 19. Kunnon raskaudessa luku on yli sadan. Hoitaja sanoi, että on todennäköisintä, että alkio on lähtenyt kasvamaan mutta nyt jo kuollut. Odottelen vuotoa viikon ajan ja soitan polille heti sen alettua tai viimeistään ensi keskiviikkona. Mikäli vuotoa ei tule minulle on varattu tarkastuskäynti keskiviikoksi. Jos alkio onkin pienestä takapakista huolimatta jatkanut kasvuaan tai elelee kohdun ulkopuolella.

Minä olin ihan varma, että negatiivinen sieltä tulee kuten aina ennenkin. En ole tuntenut mitään oireita, joita en olisi jokaisella yrityskerralla huomannut itsestäni. Enkä ollut negatiivisesta huolissani, ajatukseni pyörivät adoptiossa. Olin luokitellut itseni epäkelvoksi kantamaan lasta kohdussani ja tehnyt surutyön asiasta. Mutta nyt olen kauhuissani. Mitä tein väärin, mitä voisin tehdä oikein tämän viikon aikana saadakseni pikkuisen elämään? Entä jos se kuoli ruuan puutteeseen kun parina päivänä korvasin lounaan porkkanakakulla ja sipseillä (kyllä, hirveä hiilihydraattihimo ja puhtaan suolan himo vaivaa)?

Tämä on kamalinta toistaiseksi. Tiedän kohdussani olevan kiinnittyneen alkion, mutta en tiedä onko se enää elossa. Tulossa on hyvin tunnepitoinen viikko, kun viikonloppuna menemme rakkaan ihmisen hautajaisiin ja samalla näemme perheellisiä (ja tunteettomia) sukulaisia, joita normaalisti välttelemme. Joudun menemään juhliin epävarmana omasta tilanteestani. Jotenkin se pahentaa asiaa huomattavasti.

6 kommenttia:

 1. Toivotaan parasta. Koeta kestää. Niin kliseisiä sanoja, mutta tarkoitan niitä todella ja tiedän, miten vaikea tuleva viikko on.

  VastaaPoista
 2. Voi ei... :( Toivotaan kuitenkin parasta! Voimia viikonloppuun ja muutenkin!

  VastaaPoista
 3. Hui, kun jätti sydän lyönnin välistä, kun luin positiivisesta raskaustestistä... Mitäpä tähän osaisi sanoa? Onnitteluja tuskin vielä kaipaat ja tsemppiä kuulostaa niin kovin laimealta... Joka tapauksessa, toivon voimia jaksaa tulevan, varmasti kamalan, piinaviikon! Toivottavasti onni olisi myötä ja kaikki kääntyisi pärhainpäin!

  VastaaPoista
 4. Voi Kerttu voin vaan kuvitella kuinka kamalaa... Silti pieni toivo, että se arvo vaan olisi hidas nousemaan ja alkaisi tuosta nousta. Ymmärrän silti, että ei varmasti tuossa tilanteessa halua toivoa liikoja. Minä vielä pidän peukkuja ja toivon sinunkin puolesta!

  Raskas viikko ja viikonloppu edessä, kovasti voimia!

  VastaaPoista
 5. Kurja kuulla, että kauan kaivattu positiivinen tulos tuokin vain lisää huolta! Varsinainen piinaviikko on siis sinulla vasta edessä. Toivon kovasti parasta mahdollista tulosta. Joka tapauksessa paljon tsemppiä ja jaksamista!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanaiset kannustuksesta! Tuntuu hyvältä tietää teidän olevan siellä. Kirjoittelen taas ensi viikolla uusia kuulumisia, pitää lähteä toiselle puolen Suomea hautajaisiin ja siellä kuluu koko viikonloppu sukulaisten seurassa...

  VastaaPoista