perjantai 28. maaliskuuta 2014

Vihdoin uutisia

Sosiaalityöntekijältä tuli viesti viimein tänä aamuna. Olemme edelleen adoptioprosessissa, mutta lisäselvityksiä vaaditaan.

Minun pitää toimittaa terapeuttini tekemä lausunto, joss selvitetään hyvin perusteellisesti terapeutin mielipide minun henkisistä voimistani erilaisissa tilanteissa, mitä eteen saattaa tulla adoptiolapsen kanssa.

Ei siinä mitään, toimitetaan viidesmiljoonas paperi adoptiolautakunnalle. Minua vain ärsyttää epäoikeudenmukaisuus. Olen lukenut paljon kirjallisuutta adoptioon liittyen, pohtinut itseäni ja löytänyt keinoja selviytyä tuhansista erilaisista vaihtoehdoista - ihan vain varmuuden vuoksi. Ymmärrän, että se pitää todistaa lautakunnalle. Mutta sitä en ymmärrä, miksi "terveiden" ei tarvitse todistaa mitään.

Jos ei ole koskaan joutunut miettimään yhtään mitään itsestään ja kyseenalaistamaan omia toimintatapojaan, on väkisin joko reaktioiden tai lapsuudesta opittujen toimintatapojen noudattaja. Sehän on se kaikkein huonoin vaihtoehto vanhemmaksi! Miksi näiltä ihmisiltä ei vaadita käyntiä psykologin luona selvittämässä kestääkö pää adoptiovanhemmuuden tai lapsen odotuksen? Ja miksi se, että on jo selvinnyt vuosien lapsettomuushoitojen odotuksesta ei merkitse mitään, vaan edelleen pitää todistella kuinka hyvä odottaja on?

Maailman epäoikeudenmukaisuus suututtaa!

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Aina välillä kulkeudun lukemaan tätä sinunkin logiasi, vaikka en ole kanssasi lainkaan samassa elämäntilanteessa. Itse asiassa olen nyt kolmen vuoden, yhden keskenmenon ja yhden kohdunulkoisen raskauden jälkeen raskaana 19 viikolla.
  Minäkään en ymmärrä, kuinka adoptioprosessi voi olla noin kankea. Siis onhan siinä syytä varmasti tehdä selvityksiä, mutta, että syynätään ihan kaikki. Eikö se, että usein monen rankan yritysvuoden jälkeen edelleen halua adoptoida, kerro motivoitumisesta.
  Olisi ihan aiheellista, vaikka edes osa noista selvityksistä kohdistaa myös niihin vasta perheenperustamisen alkutaipaleella oleviin.

  VastaaPoista
 2. Hei Rosuliina, kiva kuulla sinusta. Onnea matkaan, toivottavasti kaikki sujuu hyvin tällä kertaa.

  Tässä tekstissä viittasin "terveillä" adoptioprosessissa oleviin, joilla ei ole ollut ongelmia mielenterveyden kanssa (tai ovat osanneet piilottaa ongelmansa hyvin) eikä siksi vaadita mitään psykologin arviota heidän mielentilastaan.

  VastaaPoista