keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Taas yksi tutkimus

Keskittyisivät tutkimaan olennaisia asioita lapsettomuudesta, jotain mistä olisi todellista hyötyä lapsettomille pariskunnille.. Tämä uutinen aiheutti pelkästään suuttumusta. Sen lisäksi ettei juuri mitään saa syödä, mutta pitäisi olla tietynpainoinen (laihat ja lihavat saavat tuomion yhtä lailla), nyt ei saa enää juodakaan mitään. Ja perustelu on, että koska tutkimuksen mukaan kahvinjuonti vaikuttaa hedelmällisyyteen, sen täytyy olla kofeiinin vika. Siispä kaikki kofeiinijuomat on automaattisesti kielletty. Looginen johtopäätelmä, koska kahvissahan ei ole mitään muita ainesosia kuin kofeiini.


4 kommenttia:

 1. Eipä raskaanakaan suositella yli kahta kuppia päivässä kahvia (tuossahan ei kielletä kokonaan sen juomista, vaan kolmen sanotaan mahdollisesti heikentävän ja viiden selvästi mahdollisuuksia laskevan), joten sehän ois ihan hyvä vaan, jos jo yritysaikana totuttelee pienempään määrään. :-)

  Mutta miksi vastustat tällaisten tutkimusten tekemistä ("Keskittyisivät tutkimaan olennaisia asioita lapsettomuudesta, jotain mistä olisi todellista hyötyä lapsettomille pariskunnille"), jos asialla oikeasti on merkitystä lapsettomuushoitojen onnistumisessa? Nythän tuo tulos vaatii lisätutkimuksia, jotta yhteys varmistuu, eikä kyse ole jostain muusta seikasta... mutta etkö sinä vähentäisi kahvinjuontia, jos se parantaisi mahdollisuuksia ihan täysin todistetusti?

  VastaaPoista
 2. nojoo... näitähän aina on. Mä voin sanoa että kun tulin ekaa kertaa raskaaksi, poltin tupakkaa reilusti puoli askia päivässä ja joiin kahvia varmaan vähintään kolme kuppia päivässä. Puhumattakaan kaikesta muusta paskasta mitä kiskoin kurkustani alas... ja tulin raskaaksi. Tulin myös toisen kerran raskaaksi, kolmannen kerran ja nyt neljännen kerran. Ja kahvia juon edelleenkin...

  Että voihan se olla mutta tuskin mikään nyt niin kovin yksiselitteistä on...

  VastaaPoista
 3. Kun tutkimusresurssit on kuitenkin rajalliset, tuntuu typerältä tuhlata niitä tutkimuksiin joiden tuloksena on ehkä-mahdollisesti-joku-ainesosa-tai-sitten-joku-toinen-kunhan-saadaan-lapsettomuuden-syy-ja-hoito-henkilön-omalle-vastuulle-pois-terveydenhuoltoa-kuormittamasta.

  Eli juuri tuo mitä Elina sanoo, jotkut tulee raskaaksi vaikka joisi miten paljon kahvia, toisilla se vaikuttaa asiaan. Lapsettoman ihmisen elämä on pelkkää kieltäytymystä ilman todellista tietoa onko itsensä kiduttamisesta mitään hyötyä. Jos joisin kahvia, toki ei olisi iso asia siitä luopua, mutta kun se on miljoona asiaa joista luovutaan ja pitää vahtia määriä niin jokapäiväinen elämä on pelkkää lapsettomuuden ehdoilla elämistä, josta ei saa vapaapäiviä.

  Parempi olisi käyttää pienet resurssit esim. tutkimuksiin miten hoidoista saataisiin parempia tuloksia jo tiedetyissä ongelmissa kuin syyllistää milloin minkäkin aineen käytöstä vuorotellen. Tai edes julkaista todellisia tuloksia eikä arvuutteluja - tämä koskee siis kyseistä uutista, jossa ollaan valmiita kieltämään kaikki kofeiinijuomat ilman tutkittua tietoa.

  VastaaPoista
 4. Joo-o. Juon kolme kuppia kahvia ehkä kuukaudessa, tai kahdessa. Että ei sitten siinäkään ole se lapsettomuuden syy. :)

  VastaaPoista