keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kesäkuulumisia

Palasimme juhannuslomalta eilen. Onpa mukavaa olla kotona taas! Ehkä vähän oli myös nettiä jo ikävä, vaikka päivät täyttyivätkin mukavasta tekemisestä ilmankin konetta.

Kuukautiset katsoivat parhaaksi alkaa etuajassa tällä kertaa, keskellä lomaa. Poikkeuksellisesti en saanut aamulla mitään ennakkovaroitusta, vaan kipu ja vuoto alkoivat keskellä päivää täydellä voimalla. En muista onko näin käynyt koskaan ennen. Siinä meni sitten loppupäivä ja seuraava päivä kivuissa.

Parin lomapäivän pilaaminen oli ikävä juttu, mutta kaikkein ärsyttävintä aikaisissa kuukautisissa on seuraavan kierron ajankohdan muuttuminen. Lähden pienelle reissulle yksin ensi viikolla ja olin laskenut, että ovulaatio tapahtuu matkan jälkeen. Nyt kun kierto alkoi 3-5 päivää etuajassa, oletan ovulaation ajankohdan siirtyvän saman verran. Mikäli kierto on tasainen, ovulaatio tapahtuu 14.-16. kierron päivä eli juuri kun olen reissussa. Miten voi olla niin huono tuuri ettei voi suunnitella edes neljän päivän matkaa sen osumatta ovulaatioaikaan? Raivostuttavaa.

Eikä tässä vielä kaikki. Kotiinpaluu matkalta tarkoitti tenttikirjan aloittamista elokuun tenttiä varten. Tenttiin on kaksi kirjaa, joista toista en ehtinyt hakea kirjastosta ennen sen sulkeutumista kesäksi. Ajattelin, että luen toisen kirjan nyt heinäkuussa ja haen toisen sitten heti elokuun alussa. Tänä aamuna valmistelin itselleni selviytymispaketin omalle takapihalle, jotta voisin syventyä kirjaan eikä tarvitsisi ravata sisällä. Kaikki oli hyvin kunnes avasin kirjan. Olen erehdyksessä ottanut kirjastosta saman kirjailijan väärän kirjan. Kirjan nimissä on eroa ainoastaan yksi sana. Miksi joku neropatti on halunnut nimetä kaksi eri kirjaa lähes identtisillä nimillä?!

Saan siis pitää vapaapäivän tänään tenttiluvusta. Elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa tulevat olemaan tuskaiset, kun luen kahta kirjaa tenttiin samalla kun olen töissä. Lisäksi ainoa viikonloppuvapaa töistä on viikkoa ennen tenttiä, silloin en ajatellut käyttää aikaani kotona tenttikirjan kanssa. Tekisi mieleni jättää koko tentti väliin, mutta miten sitten selitän Kelalle puuttuvat viisi opintopistettä.. Inhoan opiskella puolihuolimattomasti kiireessä vain saadakseni valtavan opintotukeni. Tentin joutuu joka tapauksessa uusimaan, koska en voi saada hyvää arvosanaa kirja viikossa-lukutahdilla. Hirveästi lisätyötä pelkän Kelan typerien, epärealististen sääntöjen takia.

4 kommenttia:

 1. Kiertojen heittelehtiminen on ärsyttävää. Toisaalta ehkä voit myös nauttia siitä, että edessä on välikierto. Se antaa vapauden myös toivomisesta ja oireiden tarkkailusta.

  Voisitko saada oikeita tenttikirjoja kaukolainaan jostakin auki olevasta kirjastosta? Ainakin useimmat yliopistojen kirjastot tuntuvat olevan heinäkuussakin auki.

  VastaaPoista
 2. Paineita on aina saada hyvät arvosanat, mutta kun valmistuu ja hakee töitä, ei juuri kukaan niitä katso. Oikeasti. Jos et ihan surkein arvosana saa, niin yritä hyväksyä sen vaan - elämässä on niin paljon muuta tärkeämpää. Eiköhän?

  VastaaPoista
 3. Juuri kun pitkästä pitkästä aikaa minulla on mahdollisuus tarkkailla oireita ja toivoa parasta edes tämän kesän ajan... Siitä tuntuu olevan ikuisuus, kun minulla oli vielä toivoa tätä ennen. Välikierto tuntuu sen toivon menettämiseltä jälleen kerran. Juuri nyt tuntuu etten ehkä jaksa toivoa enää sitten ollenkaan, kun kerran kaikki olosuhteet on vaan vastaan. Ehkä tästä noustaan vielä joskus.

  Yritän olla opiskelussa realisti enkä hae korkeita arvosanoja sinänsä, mutta tästä kyseisestä tentistä on pakko saada kiitettävä, koska se on alan metodologiaa ja tulee merkitsemään maisteriopintojen lopussa. Kokonaisarvosanan tulee olla kiitettävä maisteriopinnoista mukaanlukien gradu, muuten ei ole mahdollisuutta jatko-opintoihin. Kannattiko taas ottaa tuollainen tentti kesäksi...

  Löysin kirjan yhdestä Helsingin yliopiston kirjastosta, sielläkin suurin osa kirjastoista on kiinni muuton takia. Kaukolainaa en saa, kun kirjastot täällä on kiinni. Kaupunginkirjastoista ei tollasia metodologiakirjoja löydy. Pitää miettiä miten ehtisi käydä kirjastossa kun menen Helsinkiin ensi viikolla - lennot reissuun lähtee Helsingistä, mutta aikaisin aamulla. Pitää järjestää vapaapäivä ennen matkaa hakea kirja. Kyllä saa taas kärsiä tyhmästä päästään. :)

  VastaaPoista
 4. Opiskeluahdistus täälläkin... Mitään en saa aikaiseksi ja pakko olisi. Tavoitteena oli tehdä yksi essee ennenkuin työt alkaa reilun viikon päästä, ja mitä vielä. En ole kunnolla edes lukemisen alkuun päässyt. Plaah...

  Voithan sinä kaupunginkirjastostakin kaukolainata. Tilaavat sen kirjan sitten jonkun muun yliopiston kirjastosta, jos ei löydy yleisten kirjastojen kokoelmista. Minunkin pitäisi käydä yksi kaukopalvelupyyntö jättämässä. Jännä, miten usein kaukolainatessa minulle on tullut Eduskunnan kirjastosta kirjoja. Tsemppiä opsikeluun!

  VastaaPoista