keskiviikko 26. elokuuta 2015

Lyhyt päivitys

Luovuimme adoptioprosessista kokonaan.
Tässä pääpiirteissään avun hakeminen ongelmaamme ja saamamme vastaukset:
Adoptioperheet ry ilmoitti, ettei voi ottaa asiaan kantaa, koska he ovat vain perheiden yhdistys eikä varat riitä hakijoiden ongelmiin.
Kaupunki, joka tilaa adoptiopalvelun Pelalta, ei voi puuttua asiaan, jollei lomakkeessa ole selkeitä asiavirheitä. Niitähän on, mutta koska päätös on muotoiltu "meidän mielestämme sitä ja tätä" niin kaupunki ei voi sanoa siihen edes mielipidettään. Koska toisen mielipide on pyhä, perustui se mihin tahansa ja käytettiin sitä miten vain - vaikkapa päätöksen perusteluna. Minusta olisi ollut loogisempaa, että kaupungilla olisi oikeus puuttua tilaamansa palvelun laatuun vaatimalla perusteluita päätökseen. Ei pelkästään asiavirheiden korjaamiseen. Mutta ei.
Adoptiolautakunta on täysin hyödytön elin, jonka ainoa rooli on olla kulissina lainkiertämiselle.

Siispä me luovuimme koko adoptioprosessista. Jäimme yksin ilman mitään tukea ja mitään mahdollisuutta päästä eteen päin. Jos olisimme rikkaita, voisimme haastaa Pelan tyypit oikeuteen. Meillä siis olisi ihan lainsuoma mahdollisuus tähän. Mutta emme ole rikkaita.

Me köyhät vain hakkaamme päätä pöydänkulmaan ja narsisti porskuttaa tyytyväisenä työnsä tulokseen. Jotenkin tekisi mieli puuttua tähän epäoikeudenmukaisuuteen ja pelastaa meidän jälkeemme tulevat hakijat samalta tuskalta, mutta en tiedä miten. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan. Meidän kohdallamme on liian myöhäistä, mutta jos voin auttaa muita niin mielelläni niin tekisin.9 kommenttia:

 1. Kauhean ikävä kuulla kokemastanne epäoikeudenmukaisuudesta. Oletteko miettineet jonkilaisen yhdistyksen/vertaistuen perustamista? Onko jäljellä mitään istanssia johon voisitte valittaa? Eduskunnan oikeusasiamies tjms. Jaksamisia.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä minäkin. Löysin netistä paikan josta voisit ainakin kysyä neuvoa. http://www.adoptioperheet.fi/me-ajamme-etujasi
  Yhteystiedot ovat yo. sivulla. Paljon jaksamista.

  VastaaPoista
 3. Mikä tarkalleen ottaen johti siihen, että adoptiota ei puollettu?

  VastaaPoista
 4. Juuri tuonne Adoptioperheet yhdistykseen olin yhteydessä enkä apua saanut. Pelkkää pahoittelua siitä, että hakijoiden asiat eivät kuulu yhdistyksen toimintaan mukaan.

  Tästä blogista löytyy hyvinkin yksityiskohtaiset selvitykset miksi kotiselvitys oli kielteinen. Lyhyesti siksi, että papereita ei käsittele yksikään asiantuntija ja ammattitaidottoman sosiaalityöntekijän sanalla on liian suuri painoarvo suhteessa siihen, mitkä pitäisi lain mukaan olla hakijan oikeudet adoptioprosessissa. Laki ei toteudu ja meidän kohdalla se johti mielivaltaan ja vallan väärinkäyttöön. Mitään "oikeaa" syytä kielteiselle kotiselvitykselle ei ole olemassa eikä edes yritettykään paperissa esittää. Kielteinen päätös on perusteltu lauseella, joka alkaa "meidän mielestämme on riski" eli kaukana totuudesta olevalla mielipiteellä.

  Ei meillä riitä jaksaminen perustaa yhdistystä, löytää siihen jäseniä ja pyörittää toimintaa. Olen ollut monissa yhdistyksissä mukana, se on rankkaa ja aikaavievää toimintaa. Jäljellä on kirjeiden kirjoittaminen lehtien mielipidepalstoille ja kansanedustajille suoraan. Tai tästä saisi myös hyvän lehtijutun, jos olisi rohkea ja uskaltaisi mennä lehteen omalla naamalla.

  Olen vain niin väsynyt, ylipäänsä fyysisesti rankan työkesän jäljiltä, mutta myös henkisesti tähän koko hommaan. Edessä on pelkkiä umpikujia, joten on parempi totutella tulevaisuuteen ilman lapsia. Helpompaa omalle mielenterveydelle luovuttaa taistelusta.
  Kiitos teille kaikille ihanille ihmisille täällä blogissa, jotka olette kannustaneet ja myötäeläneet. Se on tullut tarpeeseen monesti.

  VastaaPoista
 5. Olen todella pahoillanne puolestanne. Olin aivan varma että pääsette yhteisymmärrykseen pelan kanssa :( Surullista että avoimuus ja rehellisyys ajoi teidät nurkkaan... Adoptioneuvontaan menevien parien tulee olla todella neutraaleja. Eli siellä kannattaa varoa mitä sanoo. Jos muotoilee huonosti lauseen jonka voi ymmärtää useammalla tavalla niin koko homma voi tyssätä siihen...
  Paljon tsemppiä.

  VastaaPoista
 6. Olen todella pahoillani puolestanne. Hirveää, että jouduitte kokemaan tuollaista. Tuntuu valtavalta vääryydeltä.

  VastaaPoista
 7. Ks.Matkalla perheeksi blogi ja sijaissynnytys

  VastaaPoista
 8. Oletko lopettanut tämän blogin kirjoittamisen?

  VastaaPoista
 9. Ei tässä oikein ole enää mitään sanottavaa asian tiimoilta. Mietin pitäisikö tehdä ihan virallinen lopetus vai vielä päivittää adoptioasioista, mutten osaa tehdä päätöstä.
  Adoptioprosessihan ei ole lopetettu, vaan roikkuu kuten tämä blogikin.

  Joka tapauksessa jätän blogin näkyviin, jotta sitä voi käydä lukemassa uudet ja innokkaat lastenhankintarumbaan lähtijät. Toivotan teille kaikille hyvää onnea ja jaksamista valitsemallanne tiellä - tästä blogista löydätte vastauksia moniin prosessin eri vaiheissa askarruttaviin kysymyksiin tutkimuksista, endometrioosista, IVF-hoidoista, adoptioprosessista ja henkisestä jaksamisesta.

  VastaaPoista