maanantai 8. marraskuuta 2010

Tahattomia ilkeyksiä

Kaverini toi tuliaisiksi reissultansa kaikille pinssit. Minulle hän toi pinssin, jossa on Dagssonin piirros. Hänen piirroksensa ovat pääasiassa ilkeitä ja koettelevat usein huumorin rajoja. Itse pidän niistä joistakin mutta saamani pinssi osui arkaan paikkaan. Pinssin kuvassa on nainen poistumassa vessasta ja pöntöstä tulee puhekupla, jossa lukee ”äiti, rakastan sinua”.

En olekaan kirjoittanut tänne jo kuukausia aikaisemmin tapahtuneesta mahdollisesta keskenmenostani, jossa vasta aivan alussa ollut raskaus meni kesken vessassa. Se oli vielä niin alussa, ettei ole 100% varmaa oliko se raskaus; merkit oli näkyvillä ja olin tekemässä testiä kun vatsaan alkoi sattua valtavasti ja jotakin tuli ulos. Oletan sen olleen raskaus tapahtuman epätavallisuuden vuoksi.
En oikein tiedä mitä tehdä pinssille. En haluaisi loukata sen antanutta kaveria vaan näyttäytyä pinssin kanssa jossakin, mutta en saa itsestäni irti halua laittaa pinssiä esille. Se nyt vain on liian loukkaava.

Eräänä päivänä istuin ystävän kanssa juttelemassa syntyjä syviä; lähinnä hänen ihmissuhdehuoliaan (koska omassa elämässäni ei sellaisia tapahdu, on aina välillä kiva elää toisen tarinoissa ”villiä vapausaikaa”). En tiedä miksi, mutta en ole tullut kertoneeksi tällekään ystävälle lapsenhankintahaaveistani, vaikka muuten puhumme monia arkojakin asioita. Jostain puheemme kääntyi lapsiin ja teoriaan, jonka mukaan vauvat elävät vuosikausia, jopa vuosikymmeniä toisessa ulottuvuudessa ja valitsevat vanhempansa huolella ennen syntymistään meidän maailmaamme.
Teoria tuntuu kammottavan pahalta. Että vauva valitsisi mieluummin jonkun kadulla asuvan huumeäidin, joka myy lapsensa ties mihin eläinkokeisiin saadakseen seuraavan piikin kuin meidät, jotka haluaisimme tarjota lapselle mahdollisimman tasapainoisen ja hyvän kodin. Että meissä olisi jotain niin pahasti vialla, ettei yksikään vauva edes harkitse tuloa perheeseemme. Olenko todella niin hirveä ihminen ja epäsopiva äidiksi?

Ehkä pitäisi kertoa ihmisille avoimemmin raskaushaaveista ja vaikeuksista, jotta tällaisilta tilanteilta vältyttäisiin? Mutta kun se kertominen on niin kovin vaikeaa. Viimeistään silloin ainakin tulisi leimatuksi epäkelvoksi ihmiseksi, joka ei pysty toteuttamaan yhtä elämän perusasioista, lisääntymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti