tag:blogger.com,1999:blog-1722296081399868496.post5174357452254430011..comments2023-05-23T15:31:38.390+03:00Comments on Hitaasti hyvä tulee?: Ovulaatiota odotellessa ahmintaa-Kerttu-http://www.blogger.com/profile/05405959494619169357noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1722296081399868496.post-74321758058666464982012-05-22T20:48:51.238+03:002012-05-22T20:48:51.238+03:00PS.
Nyt kun keittämäni mehukeitto on seissyt muuta...PS.<br />Nyt kun keittämäni mehukeitto on seissyt muutaman päivän jääkaapissa, huomaan sen muuttuneen entistä makeammaksi. Uutta oppia, ca-syklamaatti jatkaa makeutumista seisoessaan eli kannattaa käyttää vähemmän makeutusainetta seuraavan kerran. Paljon vähemmän.-Kerttu-https://www.blogger.com/profile/05405959494619169357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1722296081399868496.post-80602183496412171222012-05-20T11:19:32.600+03:002012-05-20T11:19:32.600+03:00Olen kyllä tutustunut makeutusaineiden haittavaiku...Olen kyllä tutustunut makeutusaineiden haittavaikutuksiin enkä koskaan syö/juo makeutusaineilla makeutettuja tuotteita enempää kuin puoli litraa vastaavan määrän päivässä eli jonkun limun tai karkkia noin yleensä. Enkä siis joka päivä ollenkaan, yritän viikkotasolla pitää tietyt rajat sekä keinotekoisten makeutusaineiden että sokerin käytössä.<br /><br />Ostin nyt kalsiumsyklamaattia pienen pussin kotiin ja kokeilen miten se toimii leivonnassa. En ole koskaan ennen käyttänyt mitään keinotekoisia makeutusaineita itse, käytän usein valkoisen sokerin sijaan esim. vaaleisiin leipiin ja pulliin hunajaa vastaavan määrän kuin puolet ohjeen sokerimäärästä. Mutta sitten taas juustokakkuun käytin ohjeen mukaan tavallista sokeria, koska olen epävarma miten ohje onnistuu jos lähtee soveltamaan. Kun osaan jonkun ohjeen, vähennän sokeria korvaamatta sitä millään tai korkeintaan hunajalla.<br />Marjaleipomuksissa ahomansikat on paras makeuttaja, ne säilyttää makeutensa pakkasessa ja viime kesänä pakastetut marjat on edelleen käyttökelpoisia, se vähä mitä niitä löytyi pakkasen pohjalta. En koskaan käytä erillistä makeutusta esim. rahka-raejuusto-marja-hedelmäsekoituksissani. Nyt kuitenkin halusin kokeilla miten makeuttaja toimii mehukeitossa.<br /><br />Tarkoitukseni ei ole mainostaa keinotekoisia aineita hyvinä, päin vastoin olen kaiken luonnollisen puolella. En kuitenkaan pidä makeutusaineita mustavalkoisen pahoina, vaan yritän tutustua niihin kotona jotta osaan suhtautua niillä makeutettuihin valmisruokiin. Valkoinen sokeri ei ole terveellistä ja turvallista sekään, monia samoja haittoja kuin keinotekoisista makeutusaineista plus kaloreita saa liiasta valkoisen sokerin käytöstä. Siksi silloin kun käytän makeutusta käytän pääasiassa hunajaa tai pieniä päiväannoksia sokeria/muita makeutusaineita. Teknisesti ottaen valkoinen sokeri on myös keinotekoinen makeutusaine mutta tämä menee jo ylitarkaksi pilkunnuolennaksi.-Kerttu-https://www.blogger.com/profile/05405959494619169357noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1722296081399868496.post-56022397006093054542012-05-20T10:29:59.175+03:002012-05-20T10:29:59.175+03:00Keinotekoiset makeutusaineet (mm. aspartaami) on m...Keinotekoiset makeutusaineet (mm. aspartaami) on melkoista myrkkyä. Ennemmin syö sokeria pienissä määrin, niin on huomattavasti turvallisempaa ja terveellisempää. Aspartaaminhan esimerkiksi on todettu huijaavan elimistöä niin, että se voi alkaa lihottaa (koska aspartaamin hajoamistuotteena syntyvä formaldehydi varastoituu rasvasoluihin). Puhumattakaan kaikista muista mahdollisista haitoista, joita toki lähinnä esiintyy silloin, kun suuria määriä käyttää, mutta enpä silti riskiä ottaisi.<br />Sen sijaan jos käytät luonnonmukaisia makeutusaineita (stevia, erytritoli), niin ne on kyllä hyvä vaihtoehto.Anonymousnoreply@blogger.com