tiistai 19. helmikuuta 2013

Tulokset

Eilen saatiin punktiossa 12 munasolua, joista käyttökelpoisia oli 8. Näistä taas 7 hedelmöittyi mutta vain 4 kelpaa jatkoon. Huomenna yksi niistä kohtuun. Munasoluja otettiin ainoastaan oikealta. Vasemmalla oli se yksi, mutta sen saaminen olisi vaatinut endon sörkkimistä, joten ei maksanut vaivaa.

Pyysin punktiota ilman rauhoittavaa lääkettä. Suoneen tökättävä kipulääke vähän sumensi olotilaa, mutta pysyin kohtuullisen tolkuissani. Kivuliasta oli kuten aina, mutta mieli selkeämpänä ensimmäistä kertaa tajusin koko toimeenpiteen ajan mitä oikein tapahtui. Jälkikäteen sain pelkästään parasetamolia suoneen. Nukuttuani noin tunnin heräämössä olo oli jo paljon parempi.

Kipu oli kova koko eilisen, kuten on vielä tänäänkin, mutta mieluummin kova kipu kuin se hirvittävä pahoinvointi. Halusin kotiin eikä hoitaja tällä kertaa pakottanut syömään kipulääkkeitä ennen lähtöä. En myöskään tarvinnut antibioottia suoneen, koska endoon ei osuttu ollenkaan. Ensimmäinen kerta tässäkin. En toistaiseksi pysty kävelemään täysin suorassa enkä seisomaan paikoillaan, mutta makaaminen ja istuminen sujuvat kelvollisesti. 1g parasetamolia neljästi vuorokaudessa auttaa vähän. Vielä kun saisi juotua sen 3-4 litraa päivässä, jostain syystä ei maita mikään neste vaikka kuinka yritän.

3 kommenttia:

  1. Mahtava juttu, että olette saaneet kuitenkin noinkin monta solua ja siirrettäviäkin toivottavasti on huomenna ainakin se neljä :) Hirveästi tsemppiä huomiselle! Ja tietysti sitten siitä eteenpäinkin :) Toivottavasti tästä se pienokainen saa alkunsa!

    VastaaPoista
  2. Hieno asia, että homma edistyy! Toivon niin paljon teille myötätuulta <3
    Olemme raskaassa veneessä.

    VastaaPoista